Кметът на София Васил Терзиев постави две условия, при които политическата

...
Кметът на София Васил Терзиев постави две условия, при които политическата
Коментари Харесай

Терзиев: Ще работим с ГЕРБ, ако се разкаят и пожелаят промяна

Кметът на София Васил Терзиев сложи две условия, при които политическата му група в Столичния общински съвет " Продължаваме промяната/Демократична България/Спаси София " би работила с ГЕРБ.
Прочетете още
Думите на градоначалника обаче влизат в несъгласие с позицията на водача на " Спаси София " Борис Бонев, който неведнъж декларира, че няма по какъв начин да има колаборация с партията на Борисов. Същевременно пък общинарите не могат да стартират всъщност работата си към този момент над 2 месеца поради  на общинския съвет.

" Основният проблем, с който се сблъскваме, е, че ползите на всички заинтересовани страни не съответстват. Ние сме спечелили доверието на софиянци с обещанието да променим модела на ръководство. Което значи по-прозрачно, по-предвидимо, без фаворитизъм, всички такива недъзи. За да можем да работим с ГЕРБ, трябват две неща - първо, те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното ръководство. Има триумфи, има и доста неуспехи. Първо да си признаеш, да кажеш - сгреших ", подаде ръка към съперниците си Терзиев.

Второто изискване, което сложи към ГЕРБ столичният градоначалник - партията на Борисов да покаже същинско предпочитание за смяна, а не за опазване на статуквото и за замитане на проблемите.

" Когато тези две неща са налице, може да се стартира един по-честен разговор ".

От друга страна - Българска социалистическа партия в СОС пък нямали мандат от централното управление на партията да работят с ПП/ДБ/СС, " Възраждане " пък били срещу каквото и да било решение и не предложили опция.

В последна сметка, акцентира Терзиев, имало само един изход - да се стигне до схващане, че всички дружно в СОС би трябвало да намерят решение. " И че не може, когато едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях. "

Натиск има и вътре във самата коалиция ПП/ДБ/СС, призна кметът на столичния град. Различията обаче в последна сметка били градивни.

" Натискът от нашите сътрудници ( " Спаси София " ) си го е имало и по време на акцията сред всички участници, само че постоянно сме имали доста добър разговор сред всички обединения и ужасно доста сме израснали през целия развой. Каквито и разлики да имаме по някои политики, съумяваме да вървим напред и да отстояваме едни и същи правила. Принципи по какъв начин бихме управлявали, какво можем да променим. Така че в случай че има някакви разлики, те водят до нещо хубаво, тъй като има баланс на разнообразни отзиви. С другите отвън нашата коалиция е по-трудно, по тази причина не се случват нещата. "

Според доста адвокати имало предпоставки, ако до 13 февруари няма работещ СОС, да се стигне до нови избори, посочи кметът. Изрази и вяра - идните диалози въпреки всичко да разсекат Гордиевият възел. " Ако не изберем ръководител до 13 февруари, е много евентуално да влезем в догадка, че вървим към избори. "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР